U bent hierHome /dansinitiaties/Contact%20improvisatie

Contact improvisatie


Lesgever: Hannes Reymer

Contact improvisatie is een dans waar men op een intuitieve manier zijn lichaam kan verkennen tijdens de interactie met andere deelnemers.
Danservaring is geen vereiste.
Hier word je niet enkel door de muziek meegezogen op de dansvloer, maar ook de drijvende kracht van de sociale interactie. Deze zal je werkelijk doen zweven zodat je ten volle kan genieten van volledige bewegingsvrijheid!
Op een speelse introspectieve manier ervaar je een spontaan contact met je eigen persoonlijkheid!
Vloeiend en zonder obstakels ervaar je de ruimte, de muziek en de andere aanwezigen op een doordrongen en intense ondersteunende manier! Je tenen kriebelen, je handen tintelen, je buik voelt de muziek binnenkomen en je laat los wat anders meestal op slot zit.
Zonder beslommeringen neemt de communicatie even een andere wending, want ook de anderen voelen zich helemaal vrij en vanbinnen helemaal openbloeien. Je zal versteld staan van de mooie combinaties die hieruit voortkomen. Praten mag nog steeds, maar je kan net zo goed je ogen, en voelen want je maakt kennis met een uniek soort van lichaamstaal die warmte en vertrouwen uitstraalt vanuit de diepste kern.
Iedereen welkom, iedereen vrij!
Dans ertussen zonder twijfel of nochtans,...

Neem losse, uiterst dansbare kledij mee, of doe ze al aan!
Shoe-less, of licht schoeisel is ook aan te raden.
We gebruiken de hele ruimte en ons hele lichaam, dus ook de grond en de lucht zullen niet worden gespaard!
Het is in het begin van de avond, en deze zaal is zeer proper, ik ben reeds een keertje gaan verkennen en je kan hier helemaal laten gaan!
Het kan een intense, haast hypnotiserende ervaring zijn. Dus neem gerust een handdoekje mee om jezelf af en toe te verfrissen!
Draag best kleren waar je jezelf goed in voelt, en die een aanvulling zijn op je persoonlijkheid.
Zodat jullie onbezorgd kunnen stralen in volle glorie!

Hou je zelf niet vast. Verlies even al je overtollige ballast!
Grijp je kans, ..en DANS!


ADVERTENTIE